trešdiena, 2009. gada 9. septembris

Vēl viena Pērle ir klāt!

Šīs nedēļas prieks - sāksies "Baltijas pērles" kino uzvaras gājiens 10 dienu garumā. Un iztiksim bez nevajadzīga satraukuma par atslēgas vārdu depresija festivāla vadmotīvā. Tas vairāk iezīmē laika periodu, nevis sola detalizētu Lielās depresijas analīzi.

Foto: www.balticpearl.lv

Galvenokārt festivālā skatāmas gangsterdrāmas, mūzikli, Odrijas Hepbernas filmu retrospekcijas, pasaules kino klasika,- filmas, kuras 80 gadus atpakaļ bija vienīgais nomākto amerikāņu glābiņš. Kino bija vieta, kur aizmirsties un gūt spēkus.
Iespējams, Pērles organizatori izlēmuši, ka tāds kino varētu palīdzēt arī nedaudz sašvakušajai latviešu tautai, tomēr, jāapzinās, ka lielākā daļa sašvakušo uz Kongresu namu vai kino Rīga diezvai ies, līdz ar to - būs vien jādomā kāds cits veids kā reanimēt.
Kamēr vieniem nepieciešams neekstistējošs uzmundrinājums, citi - ies uz kino. Un ies uz kino, lai, ne tikai apskatītu 20.-30.gadu klasiku, bet arī pēdējo divu gadu izcilākos darbus - Mihaela Hanekes Balto lenti, Gasa van Santa Milku, Fransuā Ozona Rikiju un citus.

Kinofestivāla "Baltijas pērle" programma atrodama šeit:
http://www.balticpearl.lv/?id=7 - tad nu atliek vien izvēlēties un izlemt vai uz kino iesi vienu, divas, trīs, vai arī kā mums pagaidām izskatās - 7 reizes.

Neaizmirstam par austiņām - tās būs nepieciešamas sinhronā tulkojuma sadzirdēšanai (:

Tad nu pucējamies un dodamies (:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru