pirmdiena, 2009. gada 14. septembris

Ābolmaize

Kārtīgam latvietim vismaz vienu reizi sezonā ir jāuzcep ābolmaize! (: Tad nu uz priekšu!

Sastāvdaļas vienai plīts pannai:
3 olas
1,5 glāzes cukura
šķipsna sāls
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. sodas
1,5 glāzes kefīra
2,5 glāzes miltu
Pārliešanai: glāze krējuma, 3 ēd.k. cukura, kanēlis.

Pagatavošana ir gaužām vienkārša - saputo olas, pievieno sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Visu sajauc kopā un pievieno kefīru, miltus un sodu. Atkal sajauc, iegūstot viendabīgu masu. Mīklu lej metāla pannā un bagātīgi nokaisa ar ābolu gabaliņiem. Kad virspuse jau pavisam nedaudz aprāvusi, tad pārlej krējuma maisījumu. Cep aptuveni 50 minūtes 220 grādu temperatūrā, taču šīe lielumi varētu atšķirties, jo konkrēti mana cepeškrāsns gatavojas iet pensijā un viņai tā cepšana nevisai raiti iet.

Degustēja īsta saldummīle un gribēja vairāk cukura. Man, savukārt, kā parastajam mirstīgajam esneaizraujosarsaldumiem, šķita, ka ir diezgan salda. Katrā ziņā - katram jau savs Cukurtrauks... (:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru