otrdiena, 2010. gada 16. februāris

Fantastiskie Vulpes Vulpes* kungs ar kundzi


Animācijas filma ir tāds īpašs žanrs, kas dažkārt izraisa visai jūtamu neatsaucību - manā gadījumā - pirms kāds piekrita to skatīties, diviem no trijiem bija jāsarauc deguni un jāsaka, ka tas nu gluži nav tas ko gribētos. Iemesls? Atslēgas vārdi - animācijas filma, nevis kas nopietnāks.
Arī skaļi citējot animācijas The Fantastic Mr. Fox anotāciju pa visu mašīnu, sevišķi uzsverot, iespējams, filmas dramatiskākos momentus, viedoklis būtiski nemainījās. Labi, ka talkā nāca trešā persona, īsi paskaidrojot būtiskāko par grāmatu, kas ir filmas pamatā, par pašu režisoru V.Andersonu un filmas tehniskajām niansēm, - tad, maniem vārdiem, ka tas gluži nebūs Over the hedge gabals, kāds arī sāka ticēt (man nekāds kompliments gan tas nav) :)

www.vanityfair.com

Gudra (kā jau pie lapsām pienākas), dzīva un pilnīgi savādāka animācijas filma. Kaut kas pilnīgi citāds un baudāmāks starp visām piepūsto, jocīgo ģīmīšu datorgrafikām un kādām tik vēl ne filmām. Acīm tā ir vizuāla bauda, leļļu emocijas un žesti filmu padara tik siltu un tuvu, vējā plīvojošais lapsu kažoks un nopietnie dialogi ar iepīto humoru, - tas viss ir šarmanti bez gala un malas, un kopumā, lai gan rodas sajūta, ka filma radīta citā laikmetā (ko mana vecuma grupa varētu atsaukt atmiņā blāvās epizodēs ar avārijas brigādi), to nu nekādi nevar neieteikt.
Must see, un lūdzu nekavēties un nenokavēt- balstoties uz lapsu laiku, filmu noteikti vēl rādīs pāris gadus, bet, ņemot vērā, ka kino neviena lapsa nestrādā - ašiem solīšiem uz seansu :)



www.slashfilm.com

Ak, jā, - un Klūnija balss pašam Brīnišķīgajam lapsas kungam nu tāāāāā piestāv, ka būtu jāsāk domāt vai kādā no iepriekšējām dzīvēm viņš nav bijis pats lapsa kūmiņš :)

Faaaaaantastic! :)

*Latin:
red fox - Eirāzijas lapsa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru