otrdiena, 2009. gada 3. novembris

Edīte un Marlēna gandrīz teātrī.

Artelis - gandrīz teātris (ancuku var atstāt mājās) jau bija apciemots iepriekš, vienu reizi uz glāzi vīna, kad pasākums tur jau praktiski bija beidzies. Un tā kā īsta iepazīšanās nesanāca - gājām vēlreiz, tīri tā, lai iepazītu tuvāk, jo tā īsti jaunatvērtās vietas koncepts vēl nebija saprasts. Izvēle krīt uz "Edīte un Marlēna" 6dienas vakarā, lai gan programma kopumā ir izvēlē bagāta.

Pati vieta ir jauka, vārda tiešākajā nozīmē. Ierodoties, mēteļi tiek nodoti vizuāli ļoti krāšņas meitenes rīcībā un blāvi apgaismotajā telpā tiek atrasts īstais galdiņš. Kamēr gaidām brīdi, kad būs sanākusi publika, lēnā garā tiek pētīta dzērien- ēdienkarte, kas ir krietni plašāka kā bija gaidīts, un cenu līmenis iekļaujas terminā zemas cenas, pilnīgi droši. Kur Tu pēdējo reizi dzēri glāzi mājas vīna par 1ls?
Viesmīļi asprātīgi pieiet palīdzībā ar dzērienu izvēli un pasūtīšanu, sēdēšana pie svečotiem galdiņiem ar krāsainajām un nedaudz bohēmiskajām Alan Deko reklāmas glāzēm, ne tikai iedvesmo iegādāties ko līdzīgu, bet arī rada tāda mājīguma un mākslinieciska kiča apvienojumu.
Nemaz nemanot jau pagājusi gandrīz stunda (ierašanās iespējama jau 45 minūtes ātrāk) un apgaismojums paliek vēl blāvāks. Uz skatuves iznāk dāma melnā kleitā ar pērļu virteni līdz pašiem gurniem. Iepazīstieties - Edīte jeb dzīvē saukta/-s par Erkki Otsman. Tiklīdz tiek sadzirdētas pirmās notis jātiek galā ar refleksu, kad nedaudz gribas pavērt vaļā muti. Var jau būt, ka uz visādu pasaules top balšu fona te bija vienkārši skaisti, bet, ja Tu absolūti neko tādu negaidi un tas pārsit jebkuras cerības, tad tā vien gribas, kā sēdēt ar muti vaļā.


Koncerts sastāv no dziesmām un īsiem stāstiem starp tām, par Edīti Piafu un Marlēnu Dītrihu.
Balss, mūzika un 30to gadu feelings tā savaldzināja, ka man pat pirmo reizi likās, ka dziesma vāciski izklausās skaisti un pieņemami, nemaz nerunājot par to, ka koncerta laikā nevienu reizi neienāca prātā, ka to ko klausos nemaz nesaprotu - ne franciski, ne vāciski :)
Foto: www.artelis.lv

Un pats labākais - tas viss vēl ir apskatāms un izklausāms! 27. un 28. novembrī Artelis no jauna uzņems ciemos Edīti un Mārlēnu, jebšu Erkki.
Un Artelis bija kas tāds, kas līdz šim mums, pašiem nezinot, pietrūka. Tagad tikai atliek izmantot iespēju! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru