svētdiena, 2009. gada 25. oktobris

Kārtīga latvieša rokasgrāmata. Avīžu siena

Kamēr Mazsalacā krita neīsti meteorīti, tikmēr citi priecājas par padarīto. Esam jau tuvu finišam vienā nelielā projektā - moduļtipa vasaras mājiņā māsas krāsas taisa remontu (kārtīgs latvietis pa retam šo to remontē). Alerģijā pret skaidu plāksnes vizuālo pusi nolemjam tikt pie glītām sienām. Lai gan no sākuma mums šķita, ka tik vien kā būs tā darba kā aiziet un nokrāsot, tā protams, nebija.

Izrādās, ka pirms Tu vispār domā par krāsošanu, vispirms ir jāšpaktelē, jāslīpē un jāgruntē. Ar nedaudz sašpaktelētu grīdu, putekļainiem matiem un smilšpapīru nagos - we did it*. Tas gan arī prasīja vairāk laika un pacietības kā sākumā likās, un ja mēs vadītos pēc pirmajām prognozēm, tad mums ap to laiku jau vajadzēja dzert Daiquiri atklāšanas svētkos.
Lai nu kā, sienu sagatavojām un pat tikām pie krāsošanas, beigās izdomājot, ka krāsosim tikai 3 sienas. Ko ar ceturto?
Izlēmām, ka melnbalti pilsētas skati pa visu sienu būs tieši laikā, tikai ir viens bet, -mēs joprojām to taisamies darīt uz skaidu plāksnes, t.i., bildei šāda reljefa virsma neder.

Risinājumi, lai izlīdzinātu virsmu? Ģeniāli un vienkārši - siena jānolīmē ar avīzēm! Divu kārtu līmēšanā nonācām pie daudz jaunām un vērtīgām atklāsmēm.
Diena, Neatkarīgā, 5 minūtes un viss pārējais tīri labi der. Galvenais, lai vieglāk un raitāk tas viss iet (tas no pieredzītes, ne no teorijas pamatiem) atcerēties, ka avīzes jānosmērē ar tapešu līmi un tad jāliek pie sienas, nevis siena ar līmi un tad jāmēģina pielikt avīze. Un vēl - viss kļūst vēl vienkāršāk, ja spītīgi necenšas pielīmēt veselu atvērumu uzreiz - puse no tā krietni vieglāk padodas līmēšanai.
Tā nu mums sanāca dažnedažādām politiķu ģīmetnēm, receptēm, dzīvo zaļāk padomiem un dārza kopšanas ieteikumiem pilna siena, un tas nekas, ka tikai uz īsu brīdi, varbūt citur šī ideja vēl noderēs, jo labā izpildījumā tas noteikti izskatās ameeeizing*! :)

Iesācēji dara tā



we did it* mēs to paveicām
ameeizing* apbrīnojami

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru