trešdiena, 2009. gada 14. oktobris

Džūlī un Džūlija (Julie & Julia)

Pašu kinoteātri, kaut kā pēdējā laikā apmeklēju reti, tāpēc neesmu arī visai informēta par jaunumiem uz lielā ekrāna, taču vakar pavisam netīši uzzināju par Julie & Julia. Pusdienu pārtraukums jau gāja uz beigām, kad vēsā mierā staigāju pa grāmatnīcu un meklēju kādu interesantu lasāmvielu. Maksājot par marķieri un aploksni (sapratu, ka mana neizlēmība novedīs pie darba kavēšanas, tāpēc būs vien jānāk vēlreiz) pie kases pamanīju zaļu bukletu, kas vēstīja par jaunas filmas, un reizē arī grāmatas, parādīšanos.
Izvēle - skatīsies filmu vai lasīsi grāmatu paliek gaumes jautājums, taču stāsts man šķiet iepazīšanas vērts, jo stāsta pamattēmas arī interesē - kulinārija, gatavošana un blogi :)
Un vēl - filma ir based on true story - uzreiz cita skatīšanās!
Visa pamatā ir divi stāsti. Pareizāk, stāsts ir viens, bet sievietes - divas.
Viena no viņām ievieš revolūciju amerikāņu mīlestībā pret pusfabrikātiem, vietā liekot mīlestību pret īstu un dzīvu maltīti. Pārcelšanās uz Franciju ļauj izzināt franču kulinārijas noslēpumus un izdot pavārgrāmatu, no, kuras iedvesmojas otra stāsta varone - viņa nolemj pagatavot 524 pavārgrāmatā publicētās receptes. Tajā pašā laikā viņa interneta blogā atspoguļo gan savus panākumus, gan neveiksmes, un tas viss - tikai gada laikā.

Foto: www.imdb.com

Vispār - izsklausās jau baigi girly, bet arī tādas filmas ir vajadzīgas starp inteleģentām pērlem, drāmām, romantiskiem mīlas stāstiem, bojevikiem un mājsaimnieču seriāliem :)

Vairāk par filmu šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru