ceturtdiena, 2010. gada 8. aprīlis

Croissant mini

Jā, man patīk ne tikai košas nagu lakas, mūzika, pāršķirstīt žurnālus, tulpes, augsti papēži, sēt garšvielas un garšīgi ēst, bet arī gatavot. Un māsa izdomāja, ka ar vakariņām vien šovakar nepietiks -vajag vēl kaut ko. Un tas viņas "vēl kaut kas" ir kruasānu cepšanas pieredzes uzlabošana. Viņai, ne jau man - es vēl ne reizi to neesmu darījusi, lai gan ar svaigu kruasānu mani varētu aizvilināt gandrīz jebkur.

Šoreiz gan bija tāda slinkā versija par tēmu - mīkla jau bija gatava un nebija jāķēpājas - bet, ja nu kas -vajadzīga kārtainā rauga mīkla, un, protams, noderētu arī māsa, kas ļoti labi pilda tehniskā direktora pienākumus.

Pirmais solis nemainīgs- izkaisa miltus, izrullē mīklu un jau atkal secinam, ka visas malas miltos - as usual.

Tad kad mīkla izrullēta (protams, nedaudz glītāk kā mūsu gadījumā), to pārgriež uz pusēm divos taisnstūros, kurus, savukārt, dala trijstūros.


Katra trijstūra platajā galā ieliek pildījumu, kas šoreiz ir mozarella siers, un sāk rullēt, līdz trijstūris sarullēts un iegūts, diezgan amizanta paskata, kruasāns.


Kad visi sarullēti un karaspēka cienigās rindās sakārtoti uz pannas, veic maģisko triku ar apsmērēšanu (puse panākumu slēpjas brūnajā kraukšķīgumā), un liek cepeškrāsnī, un pēc, aptuveni, 15 minūtēm - Voila! Mūsu mini kruasāni ir gatavi :)


Ilgi gan nebija jāgaida līdz to nozušanai no baltās skatuves, bet to novelsim uz mini gabarītiem, nevis garšīgumu, tīri tā, lai mierīgāka gulēšana. Cik tipiski, ne? :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru